Званично: Вук Хамовић добио концесију за градњу соларне електране у Билећи Званично: Вук Хамовић добио концесију за градњу соларне електране у Билећи
Подијели...Влада Републике Српске дала је Вуку Хамовићу концесију за градњу соларне електране у Херцеговини вриједности 70 милиона КМ, открива портал CAPITAL. Влада је недавно... Званично: Вук Хамовић добио концесију за градњу соларне електране у Билећи
Подијели...

Влада Републике Српске дала је Вуку Хамовићу концесију за градњу соларне електране у Херцеговини вриједности 70 милиона КМ, открива портал CAPITAL.

Влада је недавно донијела Рјешење којим фирми “EFT International Investments Holding  Limited”,  са  сједиштем  у  Лондону, додјељује концесију за изградњу и коришћење соларне електране са фотонапонским ћелијама, инсталисане снаге 60 MW и процијењене годишње производње 84 GWh, на подручју општине Билећа.

„Концесија се додјељује на период од 50 година. Концесионар је дужан уплатити у корист буџета Републике Српске једнократну концесиону накнаду за уступљено право у износу од 700.000 КМ. Висина концесионе накнаде за право коришћења предмета концесије износи 0,0055 КМ по произведеном киловат сату електричне енергије“, наведено је у Рјешењу које ће ступити на снагу сутра.

Министарство енергетике и рударства овлашћено је да са концесионаром закључи уговор о концесији.

Вук Хамовић у Републици Српској већ има два енергетска предузећа.

Извор:CAPITAL


Подијели...

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *