Привреда

Званично: Вук Хамовић добио концесију за градњу соларне електране у Билећи

Влада Републике Српске дала је Вуку Хамовићу концесију за градњу соларне електране у Херцеговини вриједности 70 милиона КМ, открива портал CAPITAL.

Влада је недавно донијела Рјешење којим фирми “EFT International Investments Holding  Limited”,  са  сједиштем  у  Лондону, додјељује концесију за изградњу и коришћење соларне електране са фотонапонским ћелијама, инсталисане снаге 60 MW и процијењене годишње производње 84 GWh, на подручју општине Билећа.

„Концесија се додјељује на период од 50 година. Концесионар је дужан уплатити у корист буџета Републике Српске једнократну концесиону накнаду за уступљено право у износу од 700.000 КМ. Висина концесионе накнаде за право коришћења предмета концесије износи 0,0055 КМ по произведеном киловат сату електричне енергије“, наведено је у Рјешењу које ће ступити на снагу сутра.

Министарство енергетике и рударства овлашћено је да са концесионаром закључи уговор о концесији.

Вук Хамовић у Републици Српској већ има два енергетска предузећа.

Извор:CAPITAL

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!