Република Српска

Узнемирујућа слика из Бањалуке. Грађани у реду чекају бесплатну храну

Подијели...

Социјално-угрожени грађани, пензионери, у дугом реду данас стоје испред јавне кухиње “Оброк љубави” у Обилићеву, чекајући бесплатан оброк.

Удружење “Мозаик пријатељства” свакодневно прави и дијели храну суграђанима, а данас је у току подјела донације из Сарајева, шлепер хране коју је упутила организација Помози.ба.

Из “Мозаика” напомињу да се многи од ових људи, не сјећају када су задњи пут пробали комад печеног меса.

– Они се не питају одакле долази то месо, ко га је донирао, какав је тај “неко” већ им руке задрхте када кроз прозорчић добију комадић меса које им је одавно постало мисаона именица. Када видите изблиза тај призор онда све наше критике, осуде, расправе и самоправедности падају у воду.

– Некоме је сан да прије смрти још бар једном проба комад печене јагњетине или прасетине. Многи то не могу да разумију али ми у “Мозаику” разумијемо итекако – поручили су из ове организације.

Напомињу да су им важне све донације, да не гледају ко је ко и од кога долази помоћ, већ је најбитније да људи оду кући ситог стомака.

Извор:ЕУРОБЛИЦ


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!