Додик: Засадите баште! Прољетна сјетва ће бити један од приоритета Додик: Засадите баште! Прољетна сјетва ће бити један од приоритета
У овим временим важно је обезбиједити да се прољетна сјетва одвија максимално и то ћемо у наредним данима прогласити једним од наших приоритета, рекао... Додик: Засадите баште! Прољетна сјетва ће бити један од приоритета

У овим временим важно је обезбиједити да се прољетна сјетва одвија максимално и то ћемо у наредним данима прогласити једним од наших приоритета, рекао је српски члан Предсједништва БиХ, Милорад Додик након састанка у Бијељини.

Додик је поручио да се треба искористити сва обрадива земља, те да се засади све што се може засадити у овом периоду.

– Видјели сте да су у првим данима епидемије неке замље, од који то нисамо очекивали, затвориле своје тржиште. Сада тешко можемо доћи до лијекова и опреме. Може се десити да нам затворе и тржиште за храну, према томе, важно је да кроз подршку нашим ратарима и пољопривредницима омогућимо да засаде све што се може засадити – рекао је Додик.

С обзиром на то да велики дио људи живи у градовима, он је позвао оне који имају окућнице, то искористе на најбољи начин.

– Ви који живите у граду и имате своје окућнице, учините све да буду засађене јер трабаће нам хране. Не смијемо дозволити да крај овако богате и обрадиве земље, на јесенм или тамо у јануару, испаштамо због хране –  рекао је он.

Извор:ЕУРОБЛИЦ

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *