Друштво

Додик: Засадите баште! Прољетна сјетва ће бити један од приоритета

У овим временим важно је обезбиједити да се прољетна сјетва одвија максимално и то ћемо у наредним данима прогласити једним од наших приоритета, рекао је српски члан Предсједништва БиХ, Милорад Додик након састанка у Бијељини.

Додик је поручио да се треба искористити сва обрадива земља, те да се засади све што се може засадити у овом периоду.

– Видјели сте да су у првим данима епидемије неке замље, од који то нисамо очекивали, затвориле своје тржиште. Сада тешко можемо доћи до лијекова и опреме. Може се десити да нам затворе и тржиште за храну, према томе, важно је да кроз подршку нашим ратарима и пољопривредницима омогућимо да засаде све што се може засадити – рекао је Додик.

С обзиром на то да велики дио људи живи у градовима, он је позвао оне који имају окућнице, то искористе на најбољи начин.

– Ви који живите у граду и имате своје окућнице, учините све да буду засађене јер трабаће нам хране. Не смијемо дозволити да крај овако богате и обрадиве земље, на јесенм или тамо у јануару, испаштамо због хране –  рекао је он.

Извор:ЕУРОБЛИЦ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!