Србија

Кинески љекари и помоћ кренули за Србију (ФОТО)

У авиону који стиже из Кине у Србију су средства за дезинфекцију, маске, медицински апарати, заштитна опрема, али и неколико кинеских медицинских стручњака који су водили лавовску битку за животе у Вухану, одакле је почела епидемија вируса корона, јавила је Радио-телевизија Србије.

Највећи авион „Ер Србије“ – „ербас А330“, који је јуче полетио за Кину, спреман је да се врати назад пун медицинске опреме и кинеских медицинских експерата који ће помоћи у борби против вируса. Авион је полетио и очекује се да слети у Београд око 20.00 часова.

Амбасадор Србије у Пекингу Милан Бачевић рекао је да се велики број грађана Кине јавља амбасади и да желе да упуте помоћ и подршку Србији.

Према његовим ријечима, у понедјељак или уторак требало би да још један авион са помоћи из Кине дође у Србију.

Авион ће покупити помоћ у Шангају, Хуангџоу, а затим ће доћи и у Пекинг по донације, које ће прикупити Амбасада Србије у Кине.

Када је ријеч о вирусу корона у Кини, стање се побољшава из дана у дан и већ нема домаћих случајева заразе. То значи да су сви нови случајеви који се биљеже регистровани искључиво код људи који су допутовали из иностранства. Претходних дана забиљежен је 41 такав случај.

О  коликом ентузијазму се ради и радости кинеских медицинских стручњака што долазе да помогну српском народу у овим тешким тренуцима говоре фотографије.

Извор: РТРС

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!