Друштво

Оружане снаге БиХ сутра на граници.

Подијели...

Предсједништво БиХ на данашњој ванредној сједници донијело је Одлуку о ангажовању Оружаних снага БиХ за потребе пружања помоћи цивилним органима у превенцији и спречавању ширења вируса корона у посебним објектима /шаторима/ за смјештај лица која долазе у БиХ из иностранства.

У саопштењу из Предсједништва БиХ наводи се да је министар одбране Сифет Поџић овлаштен да унутар БиХ, на захтјев надлежних институција на нивоу БиХ, ентитетских институција и институција Брчко дистрикта може ангажовати и употријебити неборбена материјална и техничка средства Оружаних снага са припадајућим персоналом за потребе пружања помоћи цивилним органима у превенцији и спречавању ширења вируса корона.

Министар одбране ће својом наредбом утврдити потребне персоналне и неборбене материјалне ресурсе Оружаних снага БиХ за реализацију активности из одлуке Предсједништва БиХ.

Током реализације задатака из ове одлуке, Оружане снаге БиХ ће успоставити потпуну сарадњу и координацију са надлежним цивилним органима на свим нивоима власти у БиХ.

Овлаштење за ангажовање Оружаних снага БиХ важи 30 дана, а одлука Предсједништва БиХ ступа на снагу даном доношења.

Извор:РТРС


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!