Друштво

Јавни позив за волонтере

Подијели...

Републичка управа цивилне заштите Републике Српске објављује

ЈАВНИ ПОЗИВ

за ангажовање волонтера према исказаним потребама у достави хране и лијекова лицима у Републици Српској старости преко 60 година док траје опасност од корона вируса.

1.Предмет овог јавног позива је ангажовање волонтера у оквиру Републичке управе цивилне заштите Републике Српске (РУЦЗ РС). Пријављеним и ангажованим волонтерима је обезбијеђена константна и пуна превентивна здравствена заштита.

2.Право пријаве на јавни позив имају сва лица која су се пријавила у Базу волонтера Републичке управе цивилне заштите Републике Српске и остали волонтери старости од 18 до 30 година.

3.Волонтери пријаве могу поднијети у подручним одјељењима Републичке управе цивилне заштите Републике Српске у Бањој Луци, Добоју, Бијељини, Сокоцу, Требињу. Примљене пријаве имаће Републичка управа цивилне заштите Републике Српске, ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске, локалне заједнице, чланови кризних штабова (кризног штаба).

Одлуку о избору, распореду голонтера доноси Републичка управа цивилне заштите Републике Српске у координацији са ЈЗУ Институтом за јавно здравство Републике Српске и јединицама локалне самоуправе у Републици Српској.

4.Волонтерски рад трајаће до престанка потребе за волонтерским радом што ће одредити Републичка управа цивилне заштите Републике Српске и надлежне институције Републике Српске.

5.Пријава се врши лично или телефонски у подручним одјељењима Републичке управе цивилне заштите Републике Српске.

ПО Бања Лука (Војводе Радомира Путника 17). Телефон: 121, 051/211-376.

ПО Добој (Браће Југовића 1) . Телефон: 121, 053/241-717.

ПО Бијељина (Кнез Иво од Семберије 47-Ц). Телефон: 121, 055/207-386

ПО Соколац (Гласиначка 66). Телефон: 121, 057/448-236

ПО Требиње (Мемањина 7). Телефон: 121, 059/261-179.

Кандидати који су се пријавили на јавни позив за ангажовање по мјесту боравка волонтера у достави хране и лијекова лицима старости преко 60 година, а не налазе се у Бази волонтера Републичке управе цивилне заштите Републике Српске требају приликом пријаве, уз помоћ радника РУЦЗ РС који заприма пријаву, испунити пријавни образац.

6.Пријаве на овај јавни позив могу се поднијети од дана објаве јавног позива у медијима (СРНА, РТРС) и на службеној интернет страници Републичке управе цивилне заштите Републике Српске (http://ruczrs.org/) док траје потреба за волонтерима.

Извор:РТРС


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!