Србија увела ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС!Тотална забрана кретења лицима старијим од 65 година Србија увела ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС!Тотална забрана кретења лицима старијим од 65 година
Предсједник Србије Александар Вучић и премијерка Ана Брнабић говоре вечерас на конференцији за новинаре о стању у земљи поводом коронавируса и мерама за сузбијање... Србија увела ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС!Тотална забрана кретења лицима старијим од 65 година

Предсједник Србије Александар Вучић и премијерка Ана Брнабић говоре вечерас на конференцији за новинаре о стању у земљи поводом коронавируса и мерама за сузбијање заразе.

Председник Вучић је казао да се Србија суочава са невјероватним изазовима као и друге земље у Европи, те да у складу са тим и чињеницама да није успјела да обезбиједи пуну дисциплину да смањи угроженост за становништво.

“Од сутра ујутру од 10 часова апсолутно је забрањен излазак на улицу у урбаним срединама свим лицима старијим од 65 година, а у сеоским срединама старијим од 70 година”, рекао је он. Како је казао, највећа жаришта су у Београду и другим градовима.

“Организоваћемо локалне самоуправе свуда где је то могуће, покушаћемо да до свих домова дођемо преко малдих људи од 25 до 26 година”, казао је он.

Вучић је рекао да ће бити отворене продавнице и супермаркети недјељом ујутру од 4 до 7 под посебним правилима, гдје ће сви добити маске и размак између њих.

“Тиме гарантујемо да нико не може да остане гладан и без потребштина за живот. Од сутра од 20 сати до 5 ујутру забрана креатања свим лицима”, рекао је он.

Он је замолио грађане да разумију ригорозне мјере

“Војска Србије ће преузети све граничне прелазе и мигрантске центре и болнице, и мора да буде наоружана јер мора да заштити лекаре”, појаснио је Вучић.

У Србији је данас до 18 сати регистровано још седам нових случајева корона вируса, тако да су укупно заражене 72 особе.

Извор:Тањуг

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *