Друштво

7 нових случајева вируса у Републици Српској. Заражен и министар у Влади РС

Подијели...

У Републици Српској утврђено је још седам случајева вируса корона чиме се број заражених попео на 27, саопштено је из Министарства здравља и социјалне заштите РС.

Додаје се да је укупно 76 анализираних особа у посљедња два дана, те да је поред седам утв, док се један налаз понавља због контроле квалитета рђених позитивних случајева, један налаз поновљен.

Ријеч је о четири мушке особе средње животне доби и једном млађем мушкарцу, као и о двије женске особе средње животне доби.

Једна особа је из Прњавора, једна из Добоја, док су остале особе из Бањалуке. Све ове особе су у кућној изолацији и под надзором епидемиолога.

Све особе су стабилног здравственог стања, са благим или без симптома.

Један од позитивних на вирус корона је и министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић.

“Јављено ми је данас да сам позитиван на корона вирус. Налазим се у кућној изолацији и добро се осјећам, без икаквих симптома и без повишене температује и без кашља”, рекао је Клокић за АТВ.

Тренутно су у Републици Српској под здравственим надзором 4864 особе које су допутовал2 из подручја захваћених вирусом САРС-ЦоВ-2. Из здравственог надзора изашло је укупно 216 особа.

Такође, тренутно је у Универзитетском клиничком центру Републике Српске у изолацији је 16 особа (седам особа позитивних на тест вируса корона и девет особа у изолацији).

“Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске и Институт за јавно здравство Републике Српске ће редовно обавјештавати јавност о тренутној епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској”, заклкјучује се у саопштењу.

Извор:НЕЗАВИСНЕ/АТВ


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!