ДруштвоИстакнуто

Влада Републике Српске прогласила ванредну ситуацију

Влада Републике Српске је од данас кризни штаб и њене мјере се морају поштовати на читавој територији РС. Сада када кризни штаб донесе мјеру она се мора испоштовати у потпуности на комплетној територији и без одлагања, саопштено је из Владе РС након сједнице.

На ову одлуку Влада РС је била приморана како би се спријечило ширење вируса корона, усљед непоштовања одређених мјера на појединим дијеловима Републике.

Како је речено на сједници ванредна ситуација претходи увођењу ванредног стања.

Из владе су новинари и сви грађани упозорени да убудуће за ширење лажних вијести слиједе санкције.

Грађани су позвани да прате званичне Инстаграм, Фејсбук и Твитер странице Владе РС, као и интернет сајт Владе.

Наглашено је да ће сва буџетска давања ићи нормално као и до сада и да нема никаквог умањена плата.

– Пензије, борачки додатак, инвалиднине, плате запослених у управи, просвјети и све субвенције и подстицаји за привреду и пољопривреду биће измирени.  Немамо ниједну марку дуга пољопривредницима за подстицаје – рекла је министарка Видовић.

Према њеним ријечима све што је поребно за здравствени сектор се уредно измирује.

Видовићева је истакла да Српска има одређене резерве и за ванредне набавке.

Министарка трговине и туризма РС Сузана Гашић поновила је да на тржишту РС има довољно намирница, да је снабдјевеност уредна, да је проток робе уредан и да људи могу да буду сигурни да неће бити безразложног скока цијена што је и разлог, вјероватно, за страх код грађана.

– Влада РС је донијела уредбу којом се цијене основних животних намирница враћају на ниво који је био 5. марта и остају на том нивоу док траје ова ситуација. Основне животне намирнице које су су обухваћене су, рецимо, намирнице као млијеко, хљеб, јаја, тјестенина и слично, а уредба ће бити дата на увид свима, да се грађани упознају са детаљима – каже Гашићева.

Извор:ВЛАДА РС

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!