Друштво

Вучић:Сачуваћемо респираторе за Републику Српску

Подијели...

Александар Вучић, предсједник Србије, рекао је да Србија сада неће да показује европску, већ српску солидарност, односно да ће Србија помоћи Републици Српској када је у питању борба са вирусом корона.

“Наравно да ћемо један део терета у извозу робе, а када дође до тешких случајева, морати и ми да предузмемо. Мораћемо и респираторе да сачувамо за људе из РС”, рекао је Вучић.

Он је додао да то за нас није лака ствар, али да не смемо према свом народу да се понашамо онако како се други према нама понашају.

“Предаја није опција, предаја никада није била опција, и неће бити опција за Србију. Борићемо се и победићемо”, закључио је предсједник Србије.

Вучић је изјавио да је на територији цијеле државе проглашено ванредно стање због вируса корона, а од сутра нема школе.

“Обавештавам вас да смо донели одлуку о проглашењу ванредног стања на територији целе Србије. Дакле од овог секунда имамо ванредно стање”, рекао је Вучић током обраћања након састанка Кризног штаба посвећеном обољењу од вируса корона и посљедица које је изазвао по привреду.

Одлуку о проглашењу донијели су предсједници Србије, Народне скупштине и Владе Србије.

“То одлуку о ванредном стању нисмо донели лако. Данас је вероватно најгори дан у Европи након Другог светског рата”, рекао је Вучић.

Извор:НЕЗАВИСНЕ


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!