ЕРС: Рад од куће и забрана службених путовања ЕРС: Рад од куће и забрана службених путовања
Подијели...“Електропривреда Републике Српске”, једно од највећих предузећа у Српској, издала је упутства за више од 10.000 радника овог холдинга о хитном поступању због вируса... ЕРС: Рад од куће и забрана службених путовања
Подијели...

“Електропривреда Републике Српске”, једно од највећих предузећа у Српској, издала је упутства за више од 10.000 радника овог холдинга о хитном поступању због вируса корона, а међу њима су забрана свих службених путовања, као и да се радницима, којима природа посла то дозвољава, омогућава да раде од куће.

Труднице и особе слабијег и нарушеног здравља добијају “повлаштени статус”, а у једној просторији највише могу бити три особе, наводи се у информацији о хитном поступању.

Наводи се да треба смањити или свести на минимум број непосредних контаката унутар предузећа, као и контаката са екстерним сарадницима, те, уколико је могуће, омогућити удаљеност од најмање једног метра између запослених.

Свакодневно се морају дезинфиковати просторије, појачати контрола рада Службе за послове друштвеног стандарда и одржавања просторија, те обезбиједити радницима чија природа посла подразумијева стално присуство, интервентну набавку заштитне опреме.

Прописане мјере односе се за све запослене у свим зависним предузећима у оквиру холдинга ЕРС.

Информацију о хитном поступању потписао је генерални директор ЕРС Лука Петровић, а донесена је сходно одлуци Свјетске здравствене организације о проглашењу пандемије вируса корона и с обзиром на чињеницу да су Влада Републике Српске, као и јединице локалне самоуправе већ донијели одређене препоруке и упутства.

Извор:РТРС


Подијели...

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *