Невесиње

Невесиње добија још један кружни ток

Након кружног тока на Тргу Алексе Шантића у Невесињу ће ускоро почети градња и друге кружне раскрснице испред Спортске дворане „Невесињка“, на мјесту укрштања магистралне и регионалне саобраћајнице. Ово је потврђено након састанка вршиоца дужности директора предузећа „Путеви Републике Српске“ Ненада Нешића, народног посланика Илије Таминџије и грађевинских инжењера Жарка Ђерића и Драгана Вуковића који су представили идејно рјешење пројекта.

Специфична раскрсница и близина школских и пословних објеката захтијевала је модерно саобраћајно рјешење које би повећало безбједност учесника у саобраћају. У оквиру пројекта планирана је ревитализација оштећеног бетонског платоа за паркинг испред Спортске дворане, постављање јавне расвјете, изградња мини спортског терена и рехабилитација околних зелених површина.

Планом јавних набавки општине Невесиње за 2020. годину предвиђено да се за изградњу, реконструкцију и адаптацију путева и улица на територији општине Невесиње издвоји 345.000 КМ буџетских средстава. У Програму рада општинске управе планирано је уређење саобраћајница у насељима Лапчевине и Брежине. Општинска стручна служба након завршетка зимског периода процијениће које ће још саобраћајнице бити обухваћене санацијом.

Извор:РАДИО НЕВЕСИЊЕ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!