Невесиње

Регионални сајам пољопривреде у Невесињу

Подијели...

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац најавио је данас да ће средином августа у Невесињу бити организован регионални сајам пољопривреде који ће имати пуну подршку Министарства спољне трговине и економских односа.

Према његовим ријечима, на сајму који ће бити одржан у оквиру Невесињске олимпијаде биће приказани пољопривредни производи и машине, као и кућне радиности.

“Сличан сајам већ постоји, али је потребно подићи на виши ниво јер ће то значити цијелој Херцеговини и зато ће Министарство дати пуну подршку овој манифестацији”, рекоа је Кошарац новинарима у Невесињу.

Он је након састанка са руководством општине Невесиње рекао да је очигледно да је Влада Републике Српске препознала све потребе ове општине и да је зато 95 одсто инфраструктурних пројеката завршено.

“Локална власт манифестује визију развоја локалне заједнице и зато сви морамо дати допринос да се што више становништва овдје запосли”, рекао је Кошарац.

Он је додао да Невесиње највише потенцијала има у пољопривредној производњи и производњи млијека, те да је потребно пронаћи нова тржишта што ће бити један од циљева Министарства спољне трговине и економских односа.

Начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић захвалан је Кошарцу што је дошао у ову општину и нагласио да је то први пут у његовом мандату да у Невесиње дође неко од министара из Савјета министара.

“Разговарали смо о свим проблемима које наша општина има, али и о пројектима које смо урадили, те о нашим плановима и жељама у наредним годинама”, рекао је Авдаловић.

Он је истакао да је на састанку највише било ријечи о пољопривреди и производњи млијека.

“Вјерујем да ће разговор уродити плодом, а министар Кошарац ће организовати састанак у Сарајеву са међународним субјектима и ту видимо нашу шансу”, рекао је Авдаловић.

Кошарац је обишао и радове на изградњи тунела Хидроелектране “Дабар” на локалитету Зови До код Невесиња.

Фото:Радио Невесиње
Фото:Радио Невесиње

Извор:СРНА


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!