Друштво

Петровић: Нема поскупљења струје за домаћинства

Генерални директор предузеђа “Електропривреда Републике Српске” Лука Петровић изјавио је да у овој години неће бити поскупљења електричне енергије за домаћинства.

Петровић је рекао да је то став и предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића.

Петровић је навео да је у “Електропривреди Српске” у току реорганизација електродистрибутивних предузећа и да је откривен вишак радника.

– Приступили смо најлакшем и најблажем начину сређивања броја радника, а то је исплатом стимулативних отпремнина и социјалном надокнадом за збрињавање радника – рекао је Петровић за Алтернативну телевизију.

Он је навео да се на први објављени позив за отпремнине јавило 978 радника, али да је потребно “ослободити” 569 радника, те додао како треба подвући црту испод које нема отпуштања радника.

Петровић је појаснио да сви захјеви не могу бити одобрени, те да се мора водити рачуна о томе да не дође до угрожавања дистрибуције електричне енергије.

– Циљ нам је да буде оперативнија дистрибутивна дјелатност и да се смање губици, тако да ово није никаква припрема за приватизацију – рекао је Петровић.

Када је ријеч о планираним инвестицијама, Петровић је навео да су најзначајнији пројекти изградња обновљивих извора електричне енергије, прије свега хидроелектрана, соларне и вјетро-електране.

Према његовим ријечима, пројекат Хидроелектране “Бистрица” у горњем току Дрине је већ уговорен, а процедуре су при крају, док је на Хидроелектрани “Дабар” 30 одсто радова завршено.

Он је додао да је у плану и пројекат изградње соларне електране у Требињу, за коју је спремна документација, док су за вјетропарк обезбијеђена средства и очекује се да за годину дана почну радови.

Извор:СРНА

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!