Привреда

Мишељић: Након вишемјесечне обуставе оспособљен један агрегат у ХЕ Дубровник у Плату

Један од два агрегата Хидроелектране „Дубровник“ почео је са радом и производи прве киловате струје за потребе система Електропривреде РС. Након једногодишње обуставе рада узроковане хаваријом у овом електроенергетском постројењу, у којој су три лица смртно страдала, овај случај у Хрватској био је под велом тајни.

Директор Хидроелектрана на Требишњици  истиче да су претходних дана рађена одређена испитивања на агрегату. Он очекује да ће ускоро агрегат бити предат на управљање диспечерима Хидроелектрана на Требишњици.

„Дакле, од данас епизода звана хаварија у Плату, што се тиче Хидроелектрана на Требишњици – је завршена“, казао је Мишељић.

Директор ХЕТ-а истиче да се у наредних 15  дана очекује да и други агрегат, који припада Хрватској елетропривреди, буде саниран и пуштен у рад.

Мишељић истиче да се губици Хидроелетрана на Требишњици због једногодишње обуставе рада агрегата у ХЕ „Дубровник“ процјењују на око 15 милиона марака.

„Производњу смо ове године планирали на 1.100 ГWх. Имамо од 1. априла сигуран уговор са хидроелектраном „Чапљина“. Уколико нас послужи хидрологија, очекујемо да ћемо тај план остварити. Надам се да ће он бити и пребачен, самим тим да ћемо имати и већу добит са којом ћемо сигурно ублажити губитак“, наводи Мишељић.

Извор:Билећа online

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!