Свијет

Путин: Док сам ја предсjедник Русије, родитељи ће се звати — мама и тата

Предсједник Русије Владимир Путин рекао је да све док он буде предсједник државе, у Русији ће се родитељи звати мама и тата, а не родитељ бр. 1 и родитељ бр. 2.

„Док сам ја на челу државе, код нас неће бити „родитељ бр. 1“ и „родитељ бр. 2“ — биће „мама и тата“, поручио је Путин на састанку са радном групом која припрема уставне измјене.

Током састанка неки од учесника су изнијели сумње да би једног дана и у Русији, као што је случај у многим западним земљама, могу да буду уведени термини „родитељ бр. 1″ и „родитељ бр.2″.

Такође, Путин је поздравио приједлог да у Устав буде уведена ставка о подршци породици, с тим што је потребно да се размисли о формулацији.

Посланица Олга Баталина предложила је на састанку да се у Устав унесу и овлашћења влади за подршку, јачање и заштиту породице и традиционалних породичних вриједности.

Треба прецизирати неке ствари, рекао је Путин на састанку.

„Брак је заједница мушкарца и жене, а с породицом је мало другачије. Идеја је исправна и треба је подржати, само треба размислити о формулацијама“, рекао је он.

Извор:СПУТЊИК

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!