Путин: Док сам ја предсjедник Русије, родитељи ће се звати — мама и тата Путин: Док сам ја предсjедник Русије, родитељи ће се звати — мама и тата
Подијели...Предсједник Русије Владимир Путин рекао је да све док он буде предсједник државе, у Русији ће се родитељи звати мама и тата, а не... Путин: Док сам ја предсjедник Русије, родитељи ће се звати — мама и тата
Подијели...

Предсједник Русије Владимир Путин рекао је да све док он буде предсједник државе, у Русији ће се родитељи звати мама и тата, а не родитељ бр. 1 и родитељ бр. 2.

„Док сам ја на челу државе, код нас неће бити „родитељ бр. 1“ и „родитељ бр. 2“ — биће „мама и тата“, поручио је Путин на састанку са радном групом која припрема уставне измјене.

Током састанка неки од учесника су изнијели сумње да би једног дана и у Русији, као што је случај у многим западним земљама, могу да буду уведени термини „родитељ бр. 1″ и „родитељ бр.2″.

Такође, Путин је поздравио приједлог да у Устав буде уведена ставка о подршци породици, с тим што је потребно да се размисли о формулацији.

Посланица Олга Баталина предложила је на састанку да се у Устав унесу и овлашћења влади за подршку, јачање и заштиту породице и традиционалних породичних вриједности.

Треба прецизирати неке ствари, рекао је Путин на састанку.

„Брак је заједница мушкарца и жене, а с породицом је мало другачије. Идеја је исправна и треба је подржати, само треба размислити о формулацијама“, рекао је он.

Извор:СПУТЊИК


Подијели...

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *