Црна Гора

Чудо Божије у Подгорици. Најмасовнија молитва у историји Црне Горе

У главни град Црне Горе данас су пјешке стигли припадници старих црногорских племена: Куча, Меринића, Бјелопавлића, Пипера, Братоножића и осталих на заједнички молебан за очување српских светиња које атеистички режим на челу са Милом Ђукановићем жели да национализује по сили закона. Многи су стигли испред Храма Христовог Васкрсења након више сати пјешачења. Ово је највећи молитвени скуп који памти Подгорица а процјењује се да је испред храма 60.000 вјерника.

60.000 православних вјерника испрд храма Христовог Васкрсења у Подгорици
60.000 православних вјерника испрд храма Христовог Васкрсења у Подгорици


30.000 православних вјерника окупило се вечерас на тргу у Никшићу
30.000 православних вјерника окупило се вечерас на тргу у Никшићу

 

И остали црногорски градови и општине вечерас су се окупили на заједничкој молитви а осим Подгорице масовна окупљања била су у Никшићу, Беранана, Пљевљима, Бијелом Пољу, Бару, Будви, Херцег Новом али и у готово свим мањим мјестима осим Цетиња. Процјене су да је вечерас у Црној Гори на молебану против отимањама светиња било између 200.000 и 250.000 вјерника што правослани народ не памти.

Извор: Билећа online

 

 

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!