Црна Гора

Почела масовна хапшења у Црној Гори (Узнемирујући видео)

Подијели...

Ратка, мајка посланика опозиционог Демократског фронта (ДФ) у црногорском парламенту Милана Кнежевића и његов брат од стрица Горан ухапшени су рано јутрос, саопштила је Управа полиције. Осим њих, ухапшено је још 15 особа. Кнежевић је потврдио вијест и тврди да су ухапшени чланови ДФ-а у Зети.

Како је саопштено из Управе полиције, њихови службеници су јутрос, поступајући на основу наредбе надлежног суда, извршили претресе на 17 локација, саопштено је из Управе полиције.

„Полиција је приликом предузимања тих радњи пронашла и привремено одузела оружје у илегалном посједу, пушку и два пиштоља, одређену количину муниције, средства комуникације и друге ствари и предмете“, саопштено је из Управе полиције.

Одузете ствари и предмети биће предмет форензичких вештачења.

У службене просторије Центра безбедности Подгорица доведено је 16 лица, међу којима је и Р.К. (68), која је приликом предузимања службене радње претрес стана и других просторија ометала и омаловажавала службенике полиције, пренијела је РТЦГ.

„Р.К. је лишена слободе због почињеног прекршаја из Члана 11 Закона о јавном реду и миру и биће у законском року приведена на саслушање код надлежног судије за прекршаје“, саопштено је из Управе полиције.

Како наводе у саопштењу, у току је криминалистичка обрада свих доведених, а у сарадњи са надлежним државним органима сва лица за која се стекну услови прекршајне или кривичне одговорности, биће процесуирана у складу са законом.

Кнежевић се хитно враћа у Црну Гору

Милан Кнежевић је потврдио да је његова мајка јутрос ухапшена, наводећи да у овом тренутку не зна разлог хапшења, али да сигурно зна да је била учесник молебана и литија у Црној Гори у знак протеста због доношења Закона о слободи вjероисповијести.

Кнежевић је за Тањуг рекао да се хитно враћа у Црну Гору.

„Осим гријеха што је моја мајка, очигледно да нема другог разлога због којег би она била ухапшена и то са лисицама на рукама“, рекао је Кнежевић.

Испричао је да су рано јутрос ухапшени његова седамдесетогодишња мајка, као и његов брат од стрица и значајан број његових пријатеља и чланова Демократског фронта из подручја Зете.

Навео је да је његова мајка, просвјетни радник у пензији, ухапшена јутрос око пет сати, када је између 10 и 20 припадника Управе полиције са марицом упало у његову породичну кућу и извршило претрес.

У тренутку хапшења његове мајке, каже, ни он ни његов млађи брат нису били у Црној Гори, већ у Београду.

Навео је да никако Зећанима не могу да опросте отпор који су пружили првих дана након доношења закона.

„Нити могу да опросте ове молебане ни литије које не само у Зети, него широм Црне Горе и региона преплављују градове и шаљу јасну поруку да ми нећемо одустати од ове наше борбе“, каже Кнежевић.

Након што је чуо вијест о хапшењу своје мајке, Кнежевић је одлучио да се хитно врати у Црну Гору.

Поручио је црногорском министру унутрашњих послова, директору полиције и „свој тој сатрапаској номенклатури Мила Ђукановића“ да ће за неколико сати бити у Црној Гори, пренео је Тањуг.

„Све оно што су планирали да ураде, а примијенили су над мојом мајком и над људима из Зете, ја им стојим на располагању, па нека одмах отпочну на граничном прелазу“, навео је Кнежевић.

Услиједила реаговања

У међувремену се огласио лидер Демоса Миодраг Лекић, који је рекао да је хапшење Ратке Кнежевић бруталан чин и да она одмах мора бити пуштена из притвора.

„Пошто се овим чином ризикује и провоцира даља нестабилност земље, неопходно је да ако још има неког разумног у врху власти који није под директном контролом Мила Ђукановића, главног подстрекача тренутно запаљиве ситуације у земљи, хитно заустави насилне методе репресије и даљег погоршавања ситуације у Црној Гори“, рекао је он, преносе „Вијести“.

„Најновије срамно хапшење мајке Милана Кнежевића и брата Горана још један је доказ о степену лудила у којем се налази заплашени режим“, казао је за „Ин4С“ члан председништва Демократског фронта Андрија Мандић.

Узнемирујући видео:

Извор:СПУТЊИК


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!