Петровић: ЕРС-у фали стручних људи. Реструктурисање спроводимо кроз вишак запослених обезбјеђивањем стимулативних отпремнина (ВИДЕО) Петровић: ЕРС-у фали стручних људи. Реструктурисање спроводимо кроз вишак запослених обезбјеђивањем стимулативних отпремнина (ВИДЕО)
У пет дистрибутивних предузећа ЕРС-а данас ће бити отворен позив и познати услови на пријаву за стимулативне отпренине вишка запослених радника. Ријеч је о... Петровић: ЕРС-у фали стручних људи. Реструктурисање спроводимо кроз вишак запослених обезбјеђивањем стимулативних отпремнина (ВИДЕО)

У пет дистрибутивних предузећа ЕРС-а данас ће бити отворен позив и познати услови на пријаву за стимулативне отпренине вишка запослених радника.

Ријеч је о првом кругу на коме су износи отпремнина највећи.

Консултанти су процијенили да је у дистрибутивним предузећима вишак око 600 запослених. Главна база у реструктурисању умјесто на функционалност прелила се на вишак радника.

„Није све у новцу. Ми желимо да се то ради споразумно. Сигурно је да се људи већ препознају који су вишак. Да ли ће тај вишак рјешавати проблем-у овој фази ће рјешавати јер дистрибуције ће у будућем периоду живити само од своје мрежарине“, изјавио је генерални директор ЕРС-а Лука Петровић.

Управа Електропривреде, челни људи дистрибутивних предузећа и синдикалци за тај процес потписали су јединствене критеријуме и пратећа документа.

Износи отпремнина зависиће од година стажа и крећу се од 22000 до 50800 марака у првом кругу. Процес је неминован а условљен је потписивањем докумената са Европском енергетском заједницом.

„Ми данас имамо проблема са стручном радном снагом или је недостаје и она је плаћена као нека радна снага која не доприноси на терену и у том смислу мораће да дође до значајне разлике плата“, навео је Петровић.

Извор:РТРС

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *