Привреда

Петровић: ЕРС-у фали стручних људи. Реструктурисање спроводимо кроз вишак запослених обезбјеђивањем стимулативних отпремнина (ВИДЕО)

У пет дистрибутивних предузећа ЕРС-а данас ће бити отворен позив и познати услови на пријаву за стимулативне отпренине вишка запослених радника.

Ријеч је о првом кругу на коме су износи отпремнина највећи.

Консултанти су процијенили да је у дистрибутивним предузећима вишак око 600 запослених. Главна база у реструктурисању умјесто на функционалност прелила се на вишак радника.

„Није све у новцу. Ми желимо да се то ради споразумно. Сигурно је да се људи већ препознају који су вишак. Да ли ће тај вишак рјешавати проблем-у овој фази ће рјешавати јер дистрибуције ће у будућем периоду живити само од своје мрежарине“, изјавио је генерални директор ЕРС-а Лука Петровић.

Управа Електропривреде, челни људи дистрибутивних предузећа и синдикалци за тај процес потписали су јединствене критеријуме и пратећа документа.

Износи отпремнина зависиће од година стажа и крећу се од 22000 до 50800 марака у првом кругу. Процес је неминован а условљен је потписивањем докумената са Европском енергетском заједницом.

„Ми данас имамо проблема са стручном радном снагом или је недостаје и она је плаћена као нека радна снага која не доприноси на терену и у том смислу мораће да дође до значајне разлике плата“, навео је Петровић.

Извор:РТРС

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!