ИстакнутоПривреда

Фабрика намјештаја „Стандард“ из Прњавора једини je бизнис концепт који може спријечити одлазак радника из земље

Подијели...

Фабрика намјештаја „Стандард“ у Прњавору, која је након приватизације прије 16 година постала узоран колектив са модерном технологијом и производном палетом у складу са европским и свјетским стандардима квалитета, у 2020. години планира повећање обима производње за 30 одсто.

То је на конференцији за медије у Прњавору казао Един Дацић, предсједник Управног одбора Фабрике намјештаја „Стандард“.

Он је нагласио да је ово повећање реално, јер су за то створени технолошки услови, обезбијеђено тржиште посредством „Икее“, а досадашња искуства су охрабрујућа.

– Сваке године, почев од 2004, када је фирма „Daccomet“ купила већину акција „Стандарда“, утврдила амбициозан али реалан концепт развоја, наши пословни параметри имају узлазну путању. Годишње смо забиљежили пораст производње у распону од 10 до 15 процената. Прошле године вриједност производње достигла је 24 милиона КМ, а за ову годину рачунамо да ће то бити 30 милиона КМ – нагласио је Дацић.

Додаје да је управа предузећа, чији је члан, током 20 година инвестирала 11 милиона евра, а у посљедње 3 године 3 милиона евра, примарно у савремене производне линије.

Сада најављују и нова запошљавања. Осим приближно 300 радника, каже Дацић, у „Стандарду“ ће до половине ове године отворити још стотину радних мјеста. Он је и овом приликом апеловао на незапослене у регији да се јаве предузећу и поднесу молбу за посао.

– Важно је такође да ми радимо у складу са свим законима ове земље, да никоме ништа нисмо дужни, да на вријеме исплаћујемо радницима плате, пословним партнерима робу и услуге, а општини и држави порезе и остале обавезе. Пословност, одговорност и квалитет су наши темељни постулати – рекао је Един Дацић новинарима, које је након тога, заједно са сарадницима, провео кроз погоне.

За машинама су радници различитих генерација, али је примјетан висок проценат младих. Међу њима су Драгана Демоњић из Штрбаца и Раденко Аничић из Поточара. Они кажу да су веома задовољни статусом и условима рада.

Александра Репић, такође међу најмлађим радницима, ангажована је на очувању животне средине и стандарда производње.

– Трећина запослених у творници, што је веома оптимистично, чине млади радници. Сваке године се повећава њихов број. То је сигуран корак у будућност који нуди велику перспективу за наш колектив и за раднике, за њихове породице – сматра Александра.

Додаје да управа предузећа организује учење страних језика, што је још један важан фактор напретка и укључивања у европске и свјетске токове производње.

Драгољуб Тодорић, в.д. генерални директор, прошао је све фазе у „Стандарду“, јер је овдје запослен од 1970. године. Веома је оптимистичан.

– Раст овогодишње производње од 30 одсто за нас је велики изазов, као и стално проширење производне палете. Сада су хит на свјетском тржишту кафе столићи које ми производимо. То је наставак континуитета пословних успјеха и политике колектива који је, у то сам сасвим сигуран, истински узор у нашој средини – сматра Тодорић.

Он је увјерен да је приватизација овдје, за разлику од многих средина, донијела велику и позитивну промјену, првенствено модернизацијом, вишеструким повећањем производње, добрим условима рада и продаје, те сталним запошљавањем.

Контакт за посао у “Стандарду”

Сви заинтересовани за запослење у „Стандарду“ више информација могу добити путем контакт телефона: 051/663-752 и мејл адресе: stand@teol.net.

Ауто за награду најбољем раднику

Да би мотивисали раднике, у „Стандарду“ су одлучили да најбољег, по посебним параметрима, награде путничким аутомобилом.

Ове седмице ново возило је купљено и изложено у фабричком кругу. На крају године, на свечаности када буду сумирали резултате пословне године, биће уручени кључеви.

Извор:ЕУРОБЛИЦ


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!