Друштво

Вишковић у Билећи: Влада ће наставити да помаже инфраструктурне пројекте

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас у Билећи да ће Влада наставити да помаже локалним заједницама да скупа граде инфраструктурне пројекте, отварају нова радна мјеста и производне погоне.

На свечаној церемонији завршетка прве фазе водоводне и канализационе мреже у Билећи, Вишковић је рекао да је за Владу Републике Српске значајан сваки посао и све што се гради у Српској.

– Нама је значајна и данашња побједа у Билећи, као и инфраструктурна или било која инвестиција широм Српске. Свако ново радно мјесто, инфраструктурни пројекат који ће олакшати живот нашим грађанима широм Републике Српске и унаприједити га је обавеза Владе – рекао је Вишковић.

Вишковић је честитао свим грађанима Билеће и руководству крсну славу општине Светог Саву, са жељом да овај светитељ донесе само успјех, просперитет и добро здравље у наредним годинама.

– Свети Сава, као наш најзначајнији просвјетитељ, обавезује нас да размислимо о нашим поступцима и да се придржавамо онога што је Свети Сава говорио и радио – истакао је Вишковић.

Начелник општине Билећа Миљан Алексић рекао је да је у реконструкцију водоводне мреже, као и централне и кишне канализације уложено више од четири милиона марака и тиме ријешен дугогодишњи проблем оборинских вода у Улици краља Александра и дијелу магистралног пута М20.

Он је рекао да је тиме значајно повећан квалитет снабдијевања водом ширег центра града, а урађена је и санација коловоза и тротоара у главној улици, као и дијела магистралног пута у дужини од једног километра.

Алексић је рекао да за завршетак овог пројекта очекује помоћ Владе Републике Српске и захвалио премијеру што је издвојио вријеме да буде гост у Билећи.

Након церемонији завршетка прве фазе водоводне и канализационе мреже, одржан је састанак Вишковића и Алексића, те је услиједио славски обред поводом Светог Саве, крсне славе општине.

Извор:СРНА

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!