Тијана и Новак најбољи спортисти у 2019. години Тијана и Новак најбољи спортисти у 2019. години
Тенисер Новак Ђоковић и одбојкашица Тијана Бошковић најбољи су спортисти Србије за 2019. годину у 26. избору Олимпијског комитета Србије. Ђоковић и Бошковићева одбранили... Тијана и Новак најбољи спортисти у 2019. години

Тенисер Новак Ђоковић и одбојкашица Тијана Бошковић најбољи су спортисти Србије за 2019. годину у 26. избору Олимпијског комитета Србије. Ђоковић и Бошковићева одбранили су титуле освојене прошле године.

Српски тенисер је освојио два Грен слема – Аустралијан опен и Вимблдон и осми пут у каријери добио ово признање, док је Бошковићева, вишеструка најбоља одбојкашица Европе, предводила Србију до одбране европске титуле у Турској и други пут добила награду.

Селектор одбојкаша Слободан Ковач добио је награду за најбољег тренера, а најбољи млади спортиста је каратисткиња Ивана Перовић, јуниорска шампионка свијета. Добитник трофеја Олимпијско срце “Генерал Ђукић” је предсједник Европске одбојкашке конфедерације (ЦЕВ) Александар Боричић. Најуспешнији спортиста из редова Војске Србије је атлетичар десетар Ђуро Борбељ.

Предсједник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић изјавио је  да успјеси српских спортиста нису случајни и захвалио свима на подршци.

-Као тренер, више пута сам доказао да се успјеси не дешавају случајно, али, ипак, велику захвалност дугујемо компанијама из нашег пула за сваку норму и медаљу. Ми вреднујемо рад, а посебно љубав према нашој лепој Србији. Српски спортисти су ове године остварили глобалне и континенталне успехе, нас навијаче изнова обрадовали медаљима и трофејима и њихов џентлменски приступ даје нам искрену наду уочи Олимпијских игара у Токију-, рекао је Маљковић на свечаности ОКС у Дому Народне скупштине Србије.

Он је за сљедећу годину и Олимпијске игре у Токију нагласио да се максима важно је учествовати прихвати у потпуности, али уз задржавање за себе права да се као Срби и навијачи од српских спортиста очекују побједе и медаље.

-Жеља за побједом није, нити може бити против духа олимпизма, у крајњој линији, у древним борилиштима су уклесана имена побједника, а не осталих учесника. У име ОКС, понизно молим српски народ да без обзира на исход буду уз наше спортисте јер они представљају цјелокупан држави корпус-, поручио је Маљковић.

Извор: Тањуг

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *