ИстакнутоЦрна Гора

Црна Гора укаљала образ. Усвојен срамни Закон о слободи вјероисповијести. Народ незадовољан

Скупштина Црне Горе усвојила је Закон о слободи вjероисповијести. Упркос противљењу великог дијела јавности и СПЦ у Црној Гори Закон у нацрту, који даје држави могућност присвајања црквене имовине у Црној Гори, ипак је усвојен.

За Закон је гласало 45 посланика, није било гласова против нити уздржаних, а усвајању нису присуствовали посланици Демократског фронта који су приведени након инцидента у скупштинској сали.

Њихови амандмани међу којима су и амандмани Митрополиије црногорско-приморске су једногласно одбијени.

У Закону се између осталог наводи да ће вјерски објекти и земљиште, које користе вјерске заједнице на територији Црне Горе, који су изграђени или прибављени из јавних прихода државе или су били у државној својини до 1.децембра 1918.године, постати државна својина, ако не постоје докази о праву својине вјерских заједница над тим објектима.

Од тада Црну Гору прате велики немири широм земље. Народ блокира главне магистралне путеве и сукоби се са полицијом. Вјерници се константно окупљају испред вјерских објеката и читају молитве.

Извор: Билећа online

 

 

 

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!