Политика

Вијеће министара: Упитно именовање замјеника министра безбједности. Диплому му „однијела вода“

Познато је да новоформирани Савјет министара БиХ није у комплетном саставу јер СИПА до јуче, када је именовање било почело, није могла са сигурношћу да потврди да су два предложена кандидата испунили све потребне услове. Договор је да Владимир Мијатовић (СП) и Млађен Божовић (ДНС) буду накнадно именовани ако прођу све неопходне провјере.

Именовање Владимира Мијатовића из Социјалистичке партије за замјеника министра безбједност у Савјету министара БиХ је упитно, јер СИПА није могла да потврди да су тачни сви наведени подаци из његове биографије.

Из СИПА за сада нисмо добили званичну потврду ове информације, али извори Српскаинфо тврде да Агенција за истраге и заштиту није могла да потврди Мијатовићеве наводе о завршеној вишој школи, на основу које је наводно касније магистрирао.

– Он је навео да је вишу школу завршио у Тузли, али диплому није доставио на увид. Према неким сазнањима, Мијатовић је написао да је остао без дипломе јер ју је однијела вода – тврди саговорник Српскаинфо.

Иначе, СИПА није та која говори да ли неко може или не може да буде именован на неку функцију, али ако су овакви налази тачни, предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија не би требало да Мијатовића предложи за замјеника министра, јер очигледно не испуњава тражене услове.

Извор:СРПСКАИНФО/Билећа online

Подијели...
Прикажи још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!