ИстакнутоНаука

Додик: Одговорне за лажне дипломе треба затворити а оне који су их купили суспендовати са посла

„Инсистират ћу на томе и сматрат ћу својим политичким поразом ако се то не уради. Ти људи су морали знати да такве дипломе не могу преживјети верификацију друштва и образовног система“, истакао је Додик гостујући у емисији Телеринг на РТРС-у.

Члан Предсједништва БиХ Милорад Додик најавио је да ће Република Српска почетком наредне године припремити реформу образовања. Истакао је да министар Рајчевић ради добар посао и да има његову пуну подршку.

“Шта нам је дао уведени Болоњски процес? Можда је одлична идеја, али је за нас била непримјењива и поразна“, рекао је Додик.

Навео је и то да у БиХ сви знају да се у Широком Бријегу за три дана може завршити факултет и да дипломе без процедура и знања треба евидентирати и поништити.

Додик је оцијенио да Запад намјерава да мигранте овдје укључи у образовне и све друге токове, а да одведе људе који би им користили.

„Наш политички проблем је намјера Запада да извуче радну снагу, а да нама оставе мигранте, који им не требају, обиљежавајући Балкан као нестабилно подручје“, закључио је Додик.

Извор:РТРС

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!