Наука

Изашла Linkedin листа најплаћенијих послова. Послови из ИТ највише плаћени

Подијели...

Изашла је годишња листа коју традиционално избацује LinkedIn, “Emerging Jobs” а ријеч је о пословима који су били најтраженији.

Овај пут направили су листу запошљавања од 2015. до ове године.

Међу првим занимањима је стручњак за вјештачку интелигенцију – обично инжењер, истраживач или друга специјалност која се фокусира на машинско учење и вјештачку интелигенцију, смишљајуćи ствари попут тога гдје има смисла имплементирати АИ или изградњу АI система.

У посљедње четири година стопа раста запошљавања када је ријеч о овом занимању била је 74 одсто.

“АI се инфилтрирао у сваку индустрију и тренутно потражња људи који су квалификовани за АI надмашује понуду”, каже Гуи Бергер, главни економиста LinkedIna.

“Ово је треćа година заредом гдје се занимање која се односи на машинско учење или АI ставља на врх листе, а можемо очекивати само да ćе потражња порасти”, рекао је.

Ту су затим инжењери роботике (40% годишњег раста запошљавања), аналитичар података (37%)…

“Иако су многи од ових послова технолошке улоге, они нису нужно у технолошкој индустрији. Свака компанија је морала да прихвати технологију на неком нивоу и то се види и у овим пословима високог раста”, додаје Бергер.

Интересантно је такође да постоји велики број занимања попут стручњака за успјех односа са купцима и представника продаје.

Ево и листе:

  1. Стручњак за вјештачку интелигенцију; 2. Инжењер роботике; 3. Data Scientist; 4. Инжењер за управљање подацима; 5. Инжењер за поузданост сајта; 6. Стручњак за однос са купцима; 7. Представник за развој продаје; 8. Data Engineer 9. Бихевиорални здравствени техничар 10. Стручњак за сајбер безбједност

Извор:ТЕЛЕГРАФ


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!