Друштво

Милан Тегелтија о извјештају Прибеа: Ништа неочекивано, могло је бити и горе

Милан Тегелтија, предсједник Високог судског и тужилачког савјета БиХ, коменарисао је извјештај о стању у правосуђу БиХ европског извјестиоца за стање у правосуђу Рајнхарда Прибеа.

– Господин Прибе је представио извјештај, али није га представио у детаљима. Оно што сам успио летимично да погледам је оно што могу да коментаришем. У овом тренутку не могу да дам неку озбиљнију анализу извјештаја. Оно што могу да кажем јесте да он јесте доста критичан, али то није нешто што већ нисмо чули и нисмо могли да очекујемо – казао је Тегелтија након извјештаја који је представио Рајхард Прибе о стању у правосуђу БиХ.

Казао је да је извјештај могао бити пуно гори с обзиром на “кампању која се водила против ВСТС”.

– Да не буде превише нападно, али извјештај је могао да буде пуно “гори” с обзиром на кампању која се водила да се ствари представе горим него што јесу. У извјештају се говори и о стварима које смо урадили. Без да правим неку озбиљну анализу извјештаја, могу да кажем да ћемо га размотрити и онда дати коначно мишљење о свему томе – истакао је Тегелтија.

Казао је да ВСТВ тешко може нешто сам да уради, јер правосуђе није једина грана власти.

– Тешко да ми можемо сами нешто да урадимо, правосуђе није једина грана власти. То мора бити једна синхронизована акција свих грана власти, како би у том неком синхронизованом дјеловању пронашли рјешења која ће отклонити препреке у ефикасном процесуирању – додао је он.

Извор:N1

 

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!