Серија земљотреса погодила Албанију.Тресло се и код нас Серија земљотреса погодила Албанију.Тресло се и код нас
Подијели...Серија земљотреса већ два дана тресе Албанију. Један од најјачих у посљедњих 30 година магнитуде 5,3 степени догодио се јутрос у 04:03 часова а... Серија земљотреса погодила Албанију.Тресло се и код нас
Подијели...

Серија земљотреса већ два дана тресе Албанију. Један од најјачих у посљедњих 30 година магнитуде 5,3 степени догодио се јутрос у 04:03 часова а његов епицентар био је 12 км југоисточно од приморског града Драча. Овом земљотресу претходио је један у Јадранском мору јутрос у 03:54 часова магнитуде 6,4 степени на дубини од 10 км а 34 км сјеверозападно од Тиране.

Посљедњи у низу земљотреса догодио се у 07:08 часова јачине 5,4 степени а његов епицентар је такође био у Јадранском мору на дубини од 10 км а 47 км сјеверозападно од Тиране и могао је да се осјети у свим земљама у региону.

Земљотреси у Албанији долазе због помјерања афричког континента у правцу сјевера, казао је њемачки сеизмолог проф. Фредерик Тилман (Tilmann) за Deutsche Welle. Само Јапан и Мексико Сити имају могућност да их неколико секунди раније предвиде – каже професор Тилман.

Овај земљотрес причинио је значајну материјалну штету а једно лице је смртно страдало.

Извор:АГЕНЦИЈЕ


Подијели...

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *