Свијет

Серија земљотреса погодила Албанију.Тресло се и код нас

Серија земљотреса већ два дана тресе Албанију. Један од најјачих у посљедњих 30 година магнитуде 5,3 степени догодио се јутрос у 04:03 часова а његов епицентар био је 12 км југоисточно од приморског града Драча. Овом земљотресу претходио је један у Јадранском мору јутрос у 03:54 часова магнитуде 6,4 степени на дубини од 10 км а 34 км сјеверозападно од Тиране.

Посљедњи у низу земљотреса догодио се у 07:08 часова јачине 5,4 степени а његов епицентар је такође био у Јадранском мору на дубини од 10 км а 47 км сјеверозападно од Тиране и могао је да се осјети у свим земљама у региону.

Земљотреси у Албанији долазе због помјерања афричког континента у правцу сјевера, казао је њемачки сеизмолог проф. Фредерик Тилман (Tilmann) за Deutsche Welle. Само Јапан и Мексико Сити имају могућност да их неколико секунди раније предвиде – каже професор Тилман.

Овај земљотрес причинио је значајну материјалну штету а једно лице је смртно страдало.

Извор:АГЕНЦИЈЕ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!