Друштво

Посланик Денис Шулић тражи појефтињење путарина

Народни посланик Савеза независних социјалдемократа Денис Шулић тражи од Министарства саобраћаја и веза РС утврђивање новог цјеновника путарина за коришћење ауто-путева, јер су актуелне цијене високе.

-У разговору са грађанима, прије свега из Градишке, закључио сам да су нове цијене путарина грађанима скупе и да постоји оправдана бојазан да би такве цијене могле грађане у већој мјери да врате поново на коришћење магистралног пута. Зато сам од ресорног министарства затражио да ураде додатну анализу како би цијене у скоријем периоду кориговали наниже – објашњава Шулић за Српскаинфо.

Он додаје да су највећи удар осјетили они који свакдневно користе ауто-пут Бањалука – Градишка, јер су донедавно плаћали путарину 2,5 КМ, а сада износи 3,5 КМ. Односно, у оба правца су плаћали пет КМ, а сада седам марака.

-Сматрам да би било најправичније, а то ћу да предложим и писмено, да се врати цијена путарине на 2,5 КМ за Бањалука-Градишка и да управо ова цијена буде параметар за утврђивање путарина по пређеном километру – наводи Шулић.

Он каже да ће, такође, писмено затражити од министарства да се утврди значајнији попусти, односно гратис коришћење ауто-пута приликом електронског плаћања.

-Тренутно се добије 15 одсто гратис на купљену километражу, а затражићу да то буде 25 одсто. Тако је, рецимо, у Хрватској – додаје Шулић.

Влада РС је на приједлог Министарства саобраћаја и веза РС крајем октобра утврдила нови цјеновник за коришћење ауто-путева у Српској због увођења затвореног система наплате. Услиједиле су бројне притужбе грађана због изузетно високих цијена.

Извор:СРПСКАИНФО

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!