Србија

Поништавање докторске дисертације Синише Малог. Нека се припреме Небојша и Јоргованка

Ректор Универзитета у Београду Иванка Поповић саопштила је да ће докторска дисертација министра финансија Синише Малог бити поништена јер је Одбор за професионалну етику утврдио да је ријеч о плагијату.

– Одбор за професионалну етику утврдио је да постоје елементи академске нечеститости у изради докторске дисертације кандидата Синише Малог и сходно томе је донио одлуку да се поништи одлука Наставно-научног вијећа Факултета организационих наука (ФОН) – навела је Поповићева и додала да је одлука овог одбора, који је стручно тијело Универзитета, коначна.

Поповићева је за РТС рекла да је Одбор за професионалну етику дао налог да се поступи по одговарајућем правилнику и навела да се дошло до плагирања, односно до преузимања туђе интелектуалне својине, без одговарајућег навођења извора.

Она је навела да ће даљи кораци довести до поништавања докторске дисертације.

– То је мера која је праћена јавним оглашавањем да је тај корак учињен. То се оглашава на седницама Универзитета и факултета – рекла је Поповићева.

Поповићева је појаснила је да је Мали 2011. године одбранио тезу, али да није промовисан у доктора наука.

– Диплома постоји, није уручена и не може бити уручена после ове одлуке Одбора за професионалну етику – рекла је Поповићева.

У академској заједници све гласније се прича да су министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић и гувернер Народне банке Србије Јоргованка Табаковић такође плагирали своје докторске дисертације или њихове дијелове.

Извор:СРНА/Билећа online

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!