Друштво

Петровић: “Отпремнине у енргетском сектору и до 50.000 КМ, вишак они који су долазили на посао а били неефикасни”

Генерални директор Електропривреде Републике Српске /ЕРС/ Лука Петровић изјавио је да је циљ да се у дистрибутивним предузећима задржи квалификован кадар.

“Циљ нам је  да наши монтери, теренци имају по 1.000 евра плату. То што је он завршио трећи степен КВ и што није купио диплому ми ћемо му омогућити да има 1.000 евра ако ради послове од важности за нашу дистрибуцију. Људи који нису у систему смањења губитака, сигурно да их је вишак и биће рјешавани стимулативним отпремнинама”, истакао је , између осталог, Петровић.

Он је додао да се ових дана  усаглашава са синдикатом коначна верзија програма збрињавања технолошког вишка неефикасних радника.

“Ми смо се опредијелили да у дистрибутивним предузећима гдје има око 4000 радника буде 600 радника вишка. Знају они сви који су. То су они који су долазили на посао а нису доприносили дистрибутивној дјелатности.Они ће имати на понуди у првом таласу и до 50.000 КМ отпремнине  у зависности од година стажа у енергетксом ситему”, рекао је Петровић.

Он је напоменуо да ће други и трећи талас  бити значајно мање плаћен докће четврти бити проглашење технолошког вишка и излазак из система.

 

 

Извор:АТВ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!