Друштво

Билећки одборници затражили да полиција патролира 24 ЧАСА ДНЕВНО кроз места којима пролазе мигранти

Одборници Скупштине општине Билећа на данашњој ванредној сједници затражили су да полиција буде 24 сата у рејону Ситнице у општини Билећа, како би се заштитило становништво и имовина овог рејона од миграната.

Од општинске управе је затражено да се именује члан Координационог тијела за праћење кретања миграната, а од начелника Миљана Алексића да формира комисију за процјену штета упадима миграната у куће и друге објекте, пише Српскаинфо.

Затражено је и да се Милораду Чомићу обезбиједи помоћ током одбране пред правосудним органима након недавног убиства мигранта.

Од Граничне полиције БиХ одборници су затражили да предузме све мјере за спречавање уласка миграната у БиХ, а од МУП Српске да предузму све мјере у циљу боље безбједности становника рејона Ситнице.

Закјучак ће бити достављен члану Предсједништва БиХ Милораду Додику, Министарству безбједности БиХ, Граничној полицији БиХ, МУП РС и мјесним заједницама у рејону Ситнице.

Скупштинско засиједање са само једном тачком дневног реда, мигрантском кризом, које је сазвао начелник општине Миљан Алексић, трајало је скоро три сата, а нису изостала ни политичка препуцавања.

Мјештани Врањске на данашњем скупштинском засиједању су изнијели информације да мигранти свакодневно упадају у куће, школе, парохијске домове, цркве, мјесна гробља, пљачкају, изазивају пожаре и слично.

Посљедњи случај догодио се синоћ кад је група од 11 миграната покушала ући у једну кућу у овом рејону.

Начелник ПУ Требиње Синиша Лакета је рекао да ће полиција предузети све да заштити грађане и њихову имовину, а ако се процијени да је потребно, биће организовано и 24 сатно дежурство у рејону Ситнице.

Извор:БЛИЦ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!