Требиње

Сјећање на Александра Маслешу. У рат кренуо из школске клупе

Поводом 28 година од погибије Александра Маслеше, најмлађег борца Требињске бригаде и једног од намлађих бораца ВРС, служен је парастос испред спомен обиљежја на улазу Стадиона малих спортова у Требињу који носи његово име.

Парастосу су, поред чланова породице, присуствовали и Маслешини саборци, представници требињске Борачке организације и Градске управе.

Подсјетивши да је Маслеша у рат кренуо из школске клупе, његов саборац Драган Ристић је истакао да се млади борац одбрани домовине и свога града прикључио у времену најжешћих бороби када је Требиње било под опсадом хрватских војних снага.

“Није жалио себе, свој живот, био је гдје је било најтеже и име таквог човјека живјеће вјечно код његових сабораца и српског народа”, казао је Ристић.

Према ријечима Дејана Бодироге, предсједника требињске Борачке организације, и данас, када пуцају у дјецу на Косову, Александров споменик треба да служи као опомена свима, сваком дјетету које долази на стадион “Александар Маслеша”, да се ратови не понове, јер не бирају жртве.

“Град Требиње ће, колико је могуће, изаћи у сусрет свим породицима погинулих бораца. Свјесни смо стања у коме се налазимо, али не смијемо заборавити људе који су погинули за стварање Републике Српске”, поручио је градоначелник Требиња Мирко Ћурић који је сваке године на помену Александру Маслеши.

Александар Маслеша је приступио Бобанској чети Требињске бригаде са непуних 16 година, а преминуо је 16. јануара 1995. године на Војно-медицинској академији у Београду од посљедица рањавања на Борачком језеру код Коњица.

Подијели...
Извор
НЕЗАВИСНЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!