Црна Гора

За шетњу без мајице у Будви казна 500, а у купаћем костиму 600 евра

Подијели...

Општина Будва планира да уведе ред у свакодневно функционирање града. Тако по угледу на сусједну Хрватску планира да уведе казне за шетњу без мајице у износу од 500 евра, а за шетњу у купаћем костиму 600 евра, док је за јело и пиће на јавној површини превиђена казна од 700 евра.

Надлежне службе у том граду позвале су грађане да због значаја Одлуке о комуналном реду у свакодневном функционирању града, грађана, привредних субјеката, туриста као и њиховог односа према заједничким јавним површинама, у што већем броју помогну својим сугестијама у креирању нацрта Одлуке о комуналном реду.

„Важност ове одлуке као и правила и ограничења понашања на јавним површинама могуће је сагледати у одлукама градова сусједних држава гдје је примјера ради на Хвару туристама истакнуто обавјештење о правилима и казнама које их очекују у случају непримјереног понашања, па тако за шетњу без мајице, предвиђена је казна од 500 евра, а у купаћем костиму 600 евра, док казна за јело и пиће на јавној површини износи 700 евра“, саопштили су из надлежних општинских служби, које преноси РТЦГ.

Одлуком се, како су истакнули, могу прописати и разна друга правила понашања која би регулисала сусједне проблеме паркирања, сушења веша, одлагања смећа, изгледа зграда, гласне музике итд.

Како ова одлука произлази из Закона о комуналним дјелатностима из надлежних општинских служби истичу да је потребно да сви грађани узму учешћа у њеном формирању.

Извор:РТЦГ


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!