Привреда

Наградна игра: Пошаљи фискалне рачуне, добиј стан

Министарство финансија Републике Српске одлучило је да организује наградну игру како би подстакло издавање фискалних рачуна и смањење обима сиве економије, а вриједност наградног фонда биће 800.000 КМ, а главне награде бити станови.

Министар финансија Републике Српске Зора Водовић рекла је новинарима послије данашње сједнице Владе Српске, на којој је разматрана Информација о потреби и критеријумима организовања наградне игре у циљу сузбијања сиве економије, да ће наградна игра почети 1. јула, а извлачење добитника биће у септембру.

„У наградној игри моћи ће учествовати сви пунољетни грађани БиХ који пошаљу десет фискалних рачуна издатих у Српској“, нагласила је Видовићева.

Она је истакла да је Приједлогом закона о измјенама и допунама Закона о фискалним касама, који је усвојен на сједници Владе, дефинисано да буду смањене новчане казне пореским обвезницима који не издају фискалне рачуне и продужен рок за њихову уплату.

„Казна за правна лица умјесто раније предложених 10.000 до 20.000 КМ сада је 8.000 до 16.000, а за предузетнике умјесто 5.000 до 10.000 предложена је казна од 4.000 до 8.000. Рок за уплату казне продужен је са 48 на 72 часа и уколико у том периоду буде плаћена објекат неће бити затворен“, рекла је Видовићева.

Она је додала да је Влада усвојила и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о порезу на добит којим је дефинисано да ће свим привредницима приликом улагања у опрему и постројења бити умањена пореска основа за обрачун пореза на добит за износ који су уложили.

Извор:СРНА

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!