Друштво

ДОЖИВОТНА РОБИЈА УБИЦАМА ДЈЕЦЕ:СНСД ће у Кривични законик уврстити мјере из ТИЈАНИНОГ ЗАКОНА

Предсједник Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Игор Жунић изјавио је да ће СНСД инсистирати да у Кривични законик Српске уђе казна доживотног затвора без могућности помиловања за свирепе убице и силоватеље дјеце, као и убице трудница и немоћних особа.

Жунић је рекао да је Клуб посланика СНСД-а пратио дешавања у процесу доношења измјена Кривичног закона у Србији у вези са увођењем доживотног затвора за дјела тешког убиства дјетета, силовања дјетета са смртним исходом, убиства труднице и немоћне особе.

Подсјетивши да је Клуб посланика СНСД-а подржао измјене Кривичног законика Републике Српске и да су те измјене уврштене у Програм рада парламента за ову годину, Жунић је навео да је Република Српска једна од 30 земаља која нема казну доживотног затвора у свом Кривичном законику.

– Очекујемо да се током припреме измјена Кривичног законика усвоје наше иницијативе и да они који свирепо убију дијете, силују, убију трудницу и немоћну особу немају никада више могућност да то дјело и понове – нагласио је Жунић.

Скупштина Србије усвојила је јуче измјене Кривичног законика, којим се за најтежа кривична дјела уводи доживотна казна затвора и то за тешко убиство, силовање, обљубу над малољетном особом, трудницом и немоћним особама.

Извор:ЕУРОБЛИЦ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!