Привреда

Влада Српске у Србији тражи инвеститора за текстилну индустрију у Билећи

Влада Републике Српске ће у наредном периоду сагледати могућности да са потенцијалним инвеститорима разговара о улагањима у текстилну индустрију у Билећи, истакао је министар привреде и предузетништва Српске Вјекослав Петричевић.

Петричевић је, након недавног састанка са начелником Билеће, истакао да ће у наредном периоду разговарати са представницима Министарства привреде Србије о потенцијалном инвеститору у текстилни сектор у овом мјесту, преноси Предузетнички портал.

– Осим уобичајених активности које Министарство води према привредној заједници кроз растерећење саме привреде, ради стварања боље климе за нове инвеститоре, наш циљ су и нова запошљавања и повећање плата у реалном сектору – навео је Петричевић.

Начелник Општине Билећа Миљан Алексић рекао је да је текстилна индустрија у Билећи једна од свијетлих тачака билећке привреде.

Он је изразио наду да ће уз помоћ Владе Републике Српске бити омогућена нова запошљавања, нарочито женске радне снаге.

– Имали смо пословни састанак на којем смо министру представили чиме располажемо. Највише смо говорили о текстилној индустрији у Билећи која има модерне погоне и надам се да ће се укључити Влада како би се запослила женска радна снага – нагласио је Алексић.

Извор:Е КАПИЈА

Подијели...
Прикажи још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!