ДруштвоИстакнуто

Почела изградња водовода на Баљцима, једном од највећих херцеговачких села

Начелник општине Билећа Миљан Алексић потписао је са директором грађевинске фирме „Конструктор инжињеринг“ из Билеће Милијом Шуковићем уговор о изградњи система за водоснабдијевање билећког села Баљци, за који је Влада Србије донирала 600.000 КМ, а Влада Српске 200.000 КМ.

Шуковић је навео да је у првој фази пројекта предвиђено да буду изграђене двије пумпне станице, резервоар и дистрибутивни водови, укупне дужине 2.300 метара.

Он је навео да би послије увођења извођача у посао требало што прије очекивати почетак радова, а да је њихов завршетак предвиђен за 70 радних дана.

Шуковић је додао да након ове слиједи друга фаза пројекта у којој би требало да буде изграђена секундарна мрежа, након чега ће домаћинства села Баљци добити воду.

Начелник Алексић изразио је задовољство због почетка изградње водовода у највећем билећком селу.

Он је рекао да ће општина Билећа учествовати у реализацији пројекта док свако домаћинство у Баљцима не добије воду.

Конзул Србије у Требињу Небојша Божић подсјетио је да су донаторска средства за село Баљци додијељена прошле године на личну иницијативу предсједника Србије Александра Вучића и изразио очекивање да ће она бити употријебљена на прави начин, односно да ће мјештани села Баљци добити воду у што скоријем року.

Предсједник Одбора за изградњу водовода на Баљцима Веселин Вујовић рекао је да се нада да ће пројекат изградње водовода у њиховом селу бити успјешно реализован, као и да ће се што прије кренути у реализацију друге фазе пројекта, чиме ће домаћинства добити воду.

„Треба направити пројекат и обезбиједити средства за секундарну мрежу у селу тако да би свако домаћинство добило воду, а она значи опстанак народа на овом простору и напредак у селу“, нагласио је Вујовић.

Село Баљци код Билеће има 120 домаћинстава и 400 становника и најбројније је билећко село и једно је од најбројнијих херцеговачких села.

Извор:СРНА/Билећа online

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!