Друштво

Решић: Рок за усклађивање броја запослених јун 2021.

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић рекла је јуче у парламенту Српске да је Приједлогом закона о измјенама Закона о локалној самоуправи продужен рок до 30. јуна 2021. године за усклађивање броја запослених у локалним самоуправама.

Решићева је истакла да се законским рјешењем пружа могућност локалним заједницама, које су показале интерес, да ријеше питање усклађивања броја запослених и да их 98 одсто ради на усклађивању броја радника.

“Савез општина и градова је као разлог за продужење рока навео да, јединице локалне самоуправе које имају обавезу усклађивања броја запослених, нису у могућности ову обавезу да изврше у законом прописаном року, те да би им за извршење обавезе оптималан рок био двије године”, рекла је Решићева, образлажући законско рјешење.

Она је навела да је Савез општина и градова Републике Српске предложио да се рок за примјену критеријума за утврђивање максималног броја запослених у градској, односно општинској управи продужи, због немогућности усклађивања броја запослених у законом прописаном року, који истиче у јуну ове године.

Шеф Клуба посланика СДС-а Миладин Станић тврди да се наведним законом не рјешава проблем вишка радника, него се жели оправдати прекомјерно страначко запошљавање у администрацији.

Извор:СРНА

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!