ДруштвоИстакнуто

МУП РС: Апел грађанима

На подручју Полицијске управе Требиње у 2019. години, евидентиранo је извршење различитих кривичних дјела, која су извршена на начин да се непознатa лицa лажно предствљају као радници водовода, центра за социјални рад и слично, те на тај начин искористе непажњу углавном старих особа, које живе саме, а у циљу стицања противправне имовинске користи.

Сходно томе, апелујемо на све грађане да у оваквим и сличним ситуацијама не пуштају непознате особе које им не могу доказати свој идентитет, те да приступе крајње опрезно и уколико примјете нешто сумњиво, одмах пријаве најближој полицијској станици на бесплатан број телефона „122“.

Овај апел услиједио је након што је јуче на територији општине Билећа непознато лице се представило као радник градског предузећа „Водовод“ те од једне старице отуђило 2000 евра и 8000 KM. Сумња се да је исто лице покушало да извврши исто кривично дјело на другој адреси представљајући се као радник Центра за социјални рад општине Билећа.

Почетком фебруара ове године непозната особа је старијој жени у Билећи понудила помоћ од 20 КМ, пружајући јој новчаницу од 100 КМ. Када је жена покушала да раситни новац и врати кусур преварант јој је из руку истргао 170 КМ и побегао.

Из Центра за социјални рад апелују на све грађане општине Билећа који примијете било какву злоупотребу или сумњиво лице које може угрозити нечију сигурност и имовину да одмах позову ово Јавно предузеће на број телефона 059/370-210 или да случај пријаве Полицијској станици Билећа на бесплатан број 122.

Извор:МУП РС/Билећа online

Подијели...
Прикажи још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!