Република Српска

Мигранти запалили стару сеоску школу код Љубиња

Стара сеоска школа у селу Влаховићи, у љубињској општини, изгорјела је, а мјештани тврде да су је запалили мигранти.

“Ово је њихова рута и полиција их често хвата на овом потезу, јер је наше село смјештено на рубу општине, према Федерацији. Школа им је, будући да од почетка осамдесетих година овдје нема ђака, згодна за одмор јер се село налази између Љубиња, Стоца и Берковића, тако да претпостављамо да су мигранти одговорни, иако не тврдимо да су пожар изазвали намјерно”, каже један од мјештана Влаховића.

Да су мигранти школу користили као мјесто за боравак, потврдила је и чињеница да је, приликом гашења, у школи пронађена слама, коју су мигранти вјероватно сакупљали и на њој спавали, па је она лако и планула или од опушка цигарете или од ватре коју су палили у школи.

Ове претпоставке мјештана у полицији нико није желио ни потврдити ни демантовати, већ у Полицијској управи Требиње наводе само то да су увиђај на лицу мјеста обавили њихови службеници из Полицијске станице Љубиње и да ће узроци пожара бити накнадно утврђени.

“Оно што засад можемо потврдити је само чињеница да је на објекту школе избио пожар, те да је школа одраније била напуштена и у девастираном стању, а о евентуалном узроку је још рано говорити”, кажу у Полицијској управи Требиње.

Школа је почела с радом још у вријеме Аустроугарске монархије, далеке 1896. године. Све до 1977. у њој се одвијала настава за осмогодишње образовање, да би се још неколико године, до почетка осамдесетих, овдје одвијала четвороразредана настава. Након тога школа је угашена због недостатка ђака.

Извор:НЕЗАВИСНЕ

Подијели...
Прикажи још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!