Привреда

Електропривреда РС: Нећемо отпуштати раднике


Електропривреда Републике Српске (ЕРС) неће отпуштати своје раднике, а информације које су се појавиле у јавности о наводном спремању отказа у енергетском сектору су нетачне, саопштено је из овог предузећа.

У саопштењу се истиче да је “због великог броја запослених Управа ЕРС-а донијела одлуку о привременој забрани запошљавања у свим зависним предузећима ЕРС-а, истичући да је та одлука, као и подјела стимулативних отпремнина за раднике који желе да изађу из система у јавности, спинована, али и погрешно протумачена”.

– ЕРС је започео процес реорганизације компаније чији је циљ унапређење рада електронергетског система Републике Српске, постизање конкурентности на отвореном тржишту, подизање рејтинга компаније у окружењу, рационализација трошкова и анализа свих инвестиција – наводе из Управе ЕРС-а.

У саопштењу Управе ЕРС-а се додаје да су са много ентузијазма и посвећености кренули у процесе повећања продуктивности и успостављања ефикаснијег управљања.

У саопштењу се подсјећа да је нова Управа ЕРС-а у претходном периоду, заједно са ресорним министарством и послодавцима, разматрала и могућност повећања цијене електричне енергије за индустријске купце што би генерисало додатне приходе у систему, али и презентовала програм уштеда на свим нивоима кроз рационализацију трошкова и набавки, али и креирања реалнијих планова пословања.

– На Колегијуму директора се разговарало и о снажнијем ангажовању већинског власника и о инвестиционим улагањима, о чему конкретне одлуке још нису донесене, а све с циљем јачања и стабилизације система који је од стратешког значаја за Републику Српску – наглашава се у саопштењу.

Из Управе ЕРС-а поручују да је пред њима период стабилизације и јачања система, успостављање ефикаснијег управљања, унапређење односа између матичног и зависних предузећа, као и период великих инвестиција и пројекта.

Извор:СРНА

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!