Друштво

Разматра се покретање иницијативе за провјеру диплома у институцијама Републике Српске


Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић изјавио је да ресорно министарство разматра покретање иницијативе у оквиру које би била провјерена вјеродостојност диплома запослених у институцијама.

Рајчевић је рекао новинарима у Бањалуци да је у том смислу ријеч о кривотворењу службених исправа, што је домен кривичног законодавства и процесуирања кривичних дјела.

– Министарство у том смислу може бити само посредник. Мјесто на коме би требало тражити такве потврде и провјере јесу високошколске установе у којима су фалсификоване те службене исправе – објаснио је Рајчевић након састанка са представницима Уније удружења послодаваца Српске.

Он је рекао да би такви послови, уколико би се спроводили у дјело, морали бити селективни, с обзиром на то да би шире иницијативе у вези с тим питањем одузимале огромно вријеме.

Извор:СРНА

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!