Србија

Истрага против лажног љекара Мирољуба Петровића


Више јавно тужилаштво у Лесковцу покренуло је предистражни поступак против Мирољуба Петровића, надрилекара и лажног професора, како би се установило да ли се бавио надрилекарством, сазнаје “Блиц”.

Наиме, поменуто тужилаштво одговорило је на питања која им је “Блиц” јуче упутио, а поводом низа случајева у којима је Петровић подстрекавао тешко болесне пацијенте да купују његове “љековите” производе, прате његове куре лијечења и занемаре медицину, односно да не иду код званичних љекара и на операције.

Два пацијента изложена таквом Петровићевом “лијечењу” преминула су.

Више јавно тужилаштво у Лесковцу у свом одговору наводи да су, након што их је “Блиц” упознао да лажни љекар у селу Петровац има центар за оздрављење и бави се лијечењем тако што даје пацијентима тинктуре (биљне производе) које сам прави и наплаћује боравак по цијени од 120 евра по дану, лесковачкој полицији послали захтјев за прикупљањем информација.

– Те радње обављамо ради утврђивања постојања основа сумње да Мирољуб Петровић кривично дјело – тешко дело против здравља људи из члана 259. став 2 у вези члана 254 кривичног законика – наводи се у одговору тужилаштва.

Након достављених одговора по овом захтјеву, пише у одговору “Блицу” који потписује Више тужитељка Љиљана Златановић Јанковић – тужилаштво ће донијети одлуку о даљем поступању.

Иако се у одговору тужилаштва не наводи да ли ће и када и сам Петровић бити саслушан, уобичајени ток предистражног поступка то предвиђа, па се то очекује и у овом случају.

Мирољуб Петровић, познат по својим шарлатанским ставовима, убјеђује људе обољеле од тумора да не иду код љекара већ у његов центар, где им дебело наплаћује “лијечење”.

То је, најпре, тврдила Биљана Јовановић (32), чији је рођени брат Славчо Петров (31) преминуо 7. јануара након што су слепо вјеровали у ријечи Мирољуба Петровића. Биљана каже да им је Петровић рекао да ни случајно не иду љекару кад је њеном брату откривен тумор на мозгу и да ће му од његових тинктура бити боље, те је, како тврди сестра, када је младић преминуо, сву кривицу свалио на породицу.

Биљана каже да је дијагноза тумора њеног брата потресла породицу и да су спас покушали да потраже код Петровића пошто су гледали његове снимке о исхрани и ликечењу неизлијечивих болести.

– Годинама смо слушали његова предавања не знајући да ће једног дана да ми затреба. Контактирала сам са њим преко мејла и одговорио ми је истог дана. Писао ми је да се не плашимо, да се то брзо и лако рјешава, притом нас убјеђујући да не идемо код љекара – каже Биљана.

Извор:ЕУРОБЛИЦ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!