Политика

Вишковић: Измјене Кривичног закона у првом кварталу ове године


Премијер Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас Срни да би у првом кварталу ове године требало да буду утрђене измјене и допуне Кривичног закона Српске, јер су поједини чланови закона слабо примјењивани у пракси или нису били довољно јасни.

Вишковић је рекао да се разматра и могућност да буде прописана затворска казна од три и више година за све који не поштују одлуке органа Републике Српске, те да се о овоме чека мишљење стручне јавности.

„Уколико не буде правних сметњи, свакако ћемо ово уврстити у измјене и допуне Кривичног закона. Формирана је радна група с циљем анализе законске регулативе, а посебна пажња биће посвећена проблематици која се односи на радне односе“, додао је Вишковић.

Он очекује да ће ускоро бити завршена анализа да би Влада могла да одлучи у ком дијелу ће бити извршене измјене и допуне Кривичног закона Републике Српске.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је раније да ће у Народној скупштини бити разматране измјене и допуне Кривичног закона Српске којима ће бити прописана затворска казна од три и више година за све који не поштују одлуке органа Републике Српске.

Извор:НЕЗАВИСНЕ

Подијели...
Прикажи још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!