Србија

Херцеговци у Новом Саду 28. пут прославили Српску Нову Годину

Подијели...

IMG_2121
Удружење Срба Херцеговаца и пријатеља у Новом Саду је по 28. пут прославило крсну славу Светог Василија Великог и организовало дочек православне Нове године у ресторану “Рибарац” у Новом Саду.

Дочек Српске Нове године у Новом Саду уназад неколико година постао је бренд, а ове године представљен је програм о дочеку на 40 локација.

Међутим, док се многи туристи у Новом Саду налазе пред изазовима и откривањем чари српске Атине, искуснији добро знају да веће традиције и бољег провода за дочек нема од онога на Рибарцу.

Зато и не чуди што је домаћин Новог Сада, градоначелник Милош Вучевић одабрао да Српску Нову годину дочека са Херцеговцима. Како је прокоментарисао неформално, међу пријатељима.

IMG_1935

Сигуран знак да сте дошли на право мјесто означавала је грандиозна тробојка са натписом “Српска Херцеговина” (42 квадратна метра) која је по први пут била истакнута на улазу ресторана. Ова тробојка почетком миленијума сашивена је на крову новосадског студентског дома Бајић, а освештао је бивши дубровачки парох Ранко Гуњић.

Свој нови живот добила је захваљујући младима овог удружења, који је истичу приликом неких од бројних активности. Управо су они својим радом обиљежили протеклу годину.

Извор:СЛОБОДНАХЕРЦЕГОВИНА


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!