Политика

Додик: Предложићу Тегелтију за предсједавајућег Савјета министара БиХ


Новоизабрани српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да намјерава да предложи актуелног министра финансија Републике Српске Зорана Тегелтију за предсједавајућег Савјета министара.

Додик је рекао да још није разговарао са Тегелтијом о томе, али да мора да разговара и са људима из Федерације БиХ, а не само са коалиционим партнерима из Српске.

– Ми предлажемо људе који су у континуитету политике коју смо водили. То ће бити мој најближи сарадник и имам намјеру да на то мјесто предложим Тегелтију – рекао је Додик за АТВ.

Он је истакао да ће Тегелтију на позицији министра финансија Републике Српске замјенити професионални људи, који су лојални политици СНСД-а.

Додик наглашава да је важно да владајућа коалиција у Народној скупштини Републике Српске има подршку што већег броја народних посланика, јер он као члан Предсједништва БиХ има право да покрене механизам заштите виталног националног интереса на свако питање гдје буде прегласан у Предсједништву БиХ и да га врати у парламент Српске, који треба да има двотрећинску већину да одлучи у коначној инстанци.

Он је додао да нема потребе да разговара с људима који су били чланови Савјета министара БиХ из СДС-а и “чинили лоше према Републици Српској”.

Према његовим ријечима, Српска мора да има снажан одраз у институцијама БиХ да би санирала губитке које је имала у посљедње четири године.

– Из тог разлога идем у Предсједништво БиХ, а не да бих водио политику “тук на утук” или да бих се бавио реваншизмом – рекао је Додик.

Извор:СРНА

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!