Невесиње

Дом културе у Невесињу носиће име Небојше Глоговца


Обновљени Дом културе у Невесињу носиће име барда српског глумишта Небојше Глоговца. На посљедњој сједници Општинског парламента једногласно је прихваћен приједлог начелника општине Миленка Авдаловића. Одлуку невесињских одборника поздравила је Општинска борачка организација наглашавајући да је овим чином исказано поштовање према прослављеном глумцу који се увијек дичио херцеговачким поријеклом.

Освјештање Дома културе „Небојша Глоговац“ планирано је да се обави на Митровдан. У обновљеном и дограђеном здању биће одржана и Митровданска академија, а један сегмент програма биће посвећен посљедњем крунисаном краљу српског глумишта. Управо је посљедње гостовање овог великог умјетника и човјека у Невесињу било за прошлогодишњи Митровдан, када је Глоговац својим присуством и стиховима разгалио земљаке.

Подсјећамо, Глоговчеви родитељи су рођени у Невесињу, а познати глумац је дјетињство проводио код дједа у селу Драмишеву. Посљедњих година све чешће је долазио у завичај да освјежи стара и успостави нова пријатељства.

Извор:РАДИО НЕВЕСИЊЕ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!