Политика

Кустурица нови савјетник Додика?


Актуелни предсједник Републике Српске и новоизабрани српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да ће му први потез у Сарајеву бити именовање редитеља Емира Кустурице за савјетника.

Он је у интервјуу за данашње Вечерње новости рекао и да ће му међу првим потезима бити измјена Пословника Предсједништва БиХ, али и постављање заставе Републике Српске у зграду Предсједништва.

– Мој базични кабинет као српског члана Предсједниства биће у Источном Сарајеву, у Аднминистративном центру Републике Српске. Ту ћу обављати своје дужности. Када буду састанци у Предсједништву БИХ, видјећемо. Ако не буде застава Републике Српске у Предсједништву, сједнице ћемо одржавати путем линка – рекао је Додик.

Упитан да ли очекује притисак друга два члана Предсједништва по питању чланства БиХ у НАТО, Додик је рекао да од тога нема ништа, односно да долази у обзир сарадња путем Партнерства за мир.

Он је додао и да намјерава да предложи осталим чановима Предсједништва одлуку да затраже од ЕУ да БиХ добије статус кандидата без обзира на стање у њој, јер би тај статус “умногоме стабилизовао стање”.

– Ово је прилика за ЕУ да покаже да се залажу да БиХ буде дио ЕУ. Ово треба да се гледа као молба, а не уцјена – закључио је Додик.

Говорећи о честитки коју је након избора добио од предсједника Србије Александра Вучића, Додик је рекао да му је он поручио да Република Српска и Србија граде још боље односе, као и Србија и БиХ.

– Радујем се томе да БиХ и Србија граде боље односе. БиХ није Сарајево и то свима мора бити јасно. Исто тако БиХ није један члан Предсједништва – рекао је Додик.

Извор:ТАЊУГ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!