Друштво

Тијана Бошковић за обољеле од Лафорине болести


Наша прослављена одбојкашица, Тијана Бошковић само је једна у низу сјајних особа, спортиста, која је своју харизму ставила у службу хуманости.

Најбоља одбојкашица Европе, Бошковићева организовала је хуманитарну вечеру у циљу прикупљања средстава за лијечење дјеце која су обољела од Лафорине болести (најтежи облик епилепсије). Покретачи цијеле акције и оснивања фонда за помоћ проналаску лијека против ове опаке болести су родитељи двије дјевојчице из Бања Луке, породица Гајић.

Хуманитарној вечери која је одржана у ресторану “Звездара театра” у Београду одазвао се велики број истакнутих српских спортиста, свјетских асова, спортских радника, многи који су жељели да својим прилозима помогну дјеци којима је помоћ неопходна. Вечери је присуствовала комплетна одбојкашка женска селекција Србије, актуелне шампионке Европе, дио мушке одбојкашке селекције Србије коју очекује пут у Италију гдје се одржава Свјетско првенство, водећи људи Одбојкашког савеза Србије на челу са предсједником ОСС Зораном Гајићем и генералним секретаром Иваном Кнежевићем. Били су присутни и предсједник КСС Предраг Даниловић са супругом и кћерком, нашом тениском звездом, Олгом Даниловић, те кошаркашка репрезентативка Србије Соња Петровић, потпредсједник ФСС Саво Милошевић, фудбалски тренерски стручњак Владимир Вермезовић и многи други прослављени спортисти наше земље.

“Захваљујем се свим драги пријатељима и људима који су се одазвали мом позиву да присуствују овој хуманитарној вечери и допринесу да се Лафорина болест, најтежа епилепсија људског рода, избрише са лица земље. Наше мало, њима значи много, а опет ми заједничким снагама можемо све. Живимо у времену у којем је јако пуно оних којима је помоћ преко потребна и позиви за помоћ долазе са свих страна. Помозимо увијек колико можемо и будимо захвални Богу и животу да смо у ситуацији да можемо некоме помоћи”, рекла је Бошковићева.

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!